Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesir'de 29 Ekim kutlamaları

Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yıldönümü töreni düzenlendi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Valilikteki kabul töreninin ardından kutlamalar Atatürk Stadyumu’nun önünde düzenlenen geçiş töreniyle devam etti. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur törene katılanların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği Cumhuriyet Bayramı tebrik mesajı okundu.
Cumhuriyet Bayramı kutlama programında yer alan halk oyunları ve mehteran gösterileri Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında 18 işçinin mahsur kalmasından dolayı iptal edildi. Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yıldönümü kutlamaları öğrenci ve askerlerden oluşan kortejin resmi geçit töreniyle sona erdi.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli